fbpx
Verzorging

Lichaamshygiëne & Verzorging

Lichaamshygiëne en verzorging zijn belangrijk voor onze gezondheid en ons welzijn. Een goede verzorging en gezonde persoonlijke gewoonten kunnen helpen om ziektes te voorkomen en om een goed gevoel te krijgen.

 

Lichaamshygiëne en verzorging, zoals handen wassen, tanden poetsen en flossen, zijn een eerste stap om bacteriën, virussen en ziektes te voorkomen.
Een goede verzorging geeft ons zowel mentaal als fysiek een positieve boost.
Want goede lichamelijke hygiëne en verzorging geeft een goed gevoel. En is essentieel is voor de mentale gezondheid. Hebben we te maken met  iemand met een slechte hygiëne. Mensen met slordig, vet, ongekamd haar.  Met vieze kleren. Een onaangename geur. Slechte adem. Ontbrekende tanden enzovoort. Dan wordt dit in het algemeen als ongezond beschouwd en nemen we vaak afstand van en dergelijk persoon.

Een goede verzorging hoort bij gezonde gewoontes.

Om het risico op infectie te minimaliseren. En de algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. Volg je de volgende eenvoudige gewoontes te volgen:

 

Ga regelmatig in bad. Was je lichaam en je haar vaak. Misschien niet elke dag douchen of baden. Maar wel regelmatig. Reinig je lichaam en was je haar op regelmatige tijdstippen  die bij jouw passen en in je levensritme passen. Je lichaam verliest voortdurend huid. Die huid moet eraf gewassen worden. Anders hoopt het zich op en kan het ziektes veroorzaken.

 

Knip je nagels. Door je vinger- en teennagels geknipt en in goede vorm te houden.  Voorkomt je problemen zoals bijvoorbeeld hangende nagels en ontstoken nagelbedden. Voeten die schoon en droog zijn, lopen minder kans op voetschimmel.

 

Poets en flos. Het beste is je tanden na elke maaltijd te poetsen. Maar poets op zijn minst twee keer per dag je tanden en flos dagelijks. Poetsen minimaliseert de ophoping van bacteriën in de mond, die tandbederf en tandvleesaandoeningen kunnen veroorzaken. Flossen helpt ook om sterk en gezond tandvlees te behouden. De bacteriën die zich ophopen en tandvleesaandoeningen veroorzaken kunnen rechtstreeks naar het hart gaan en zeer ernstige hartklepproblemen veroorzaken. Ongezond tandvlees kan er ook voor zorgen dat je tanden losser komen te staan. Hetgeen het moeilijk maakt om goed te kauwen en te eten. Om een gezonde lach te behouden, ga je om de zes maanden naar de tandarts voor controle en reiniging.

 

Was je handen. Handen wassen voor het bereiden of eten van voedsel. Na het toiletbezoek. Na hoesten of niezen. En na het aanraken van vuilnis. Want dat helpt de verspreiding van bacteriën en virussen te voorkomen. Houd een hygiëneproduct, zoals een ontsmettingsgel op alcoholbasis, bij de hand voor als water en zeep niet beschikbaar zijn.

 

Slaap lekker. Neem voldoende rust. liefst 8 tot 10 uur per nacht.  Zodat je elke ochtend fris en fruitig bent om de dag te beginnen. Door slaaptekort voelt je je al snel uitgeput en kan het natuurlijke afweersysteem van je lichaam, het immuunsysteem, slechter functioneren. Zorg dus voor goede verzorging. 

 

 

verzorging

Slechte hygiëne en verzorging wijst op andere problemen

Als iemand die je kent zich niet heeft gewassen of er onverzorgd uitziet  Kan dat een teken zijn dat hij of zij depressief is. Als mensen verdrietig of depressief zijn, verwaarlozen ze zichzelf vaak. Ga sporten. Praten over het belang van een goede persoonlijke hygiëne om ziektes te voorkomen en het verstrekken van persoonlijke hygiëne artikelen kan sommige mensen helpen.


Wees openhartig maar gevoelig en begripvol in dergelijke gesprekken. Ondanks alle goed bedoelde inspanningen kan het zijn dat je vriend of geliefde professionele hulp nodig heeft. Moedig hem of haar dan aan om naar zijn huisarts te gaan als de persoonlijke hygiëne niet verbetert.

Goede gewoonten en goede verzorging houden u gezond

Voor de meeste mensen is een goede Lichaamshygiëne en verzorging een onderdeel van hun dagelijkse routines. Ze hoeven er weinig bij stil te staan. Ze nemen een bad. Poetsen hun tanden. Gaan naar de tandarts en dokter voor regelmatige controles. En wassen hun handen bij het bereiden of eten van voedsel. En bij het hanteren van onhygiënische voorwerpen. Om de mensen om wie je geeft, gezond en veilig te houden. Kun je helpen een goede persoonlijke hygiëne aan te leren. En ervoor zorgen dat gezond gedrag toegepast wordt en ook in andermans gewoonte gaat passen.

Leuk artikel? Deel ons 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp