fbpx
Kidzz&Fun

Kids en fun

We sturen onze kinderen naar school om te leren. Spelen is niet alleen goed voor het lichaam van je kind. Spelen helpt de hersenen van je kind groeien en leren. Met spelen bedoelen we niet alleen georganiseerde teamsporten. En zeker niet voor een scherm zitten en computerspelletjes en videospelletjes spelen! Gezond spelen. Kids en Fun. Betekent ervoor zorgen dat je kind zijn lichaam en geest actief gebruikt. Zoals bijvoorbeeld een fantasierijk spel als verstoppertje spelen. Of fietsen, bouwen met blokken. Allemaal activiteiten die kinderen van nature doen. Dit soort spel ontwikkelt namelijk het vermogen van een kind om creatief te denken. Zijn verbeelding te gebruiken. Als teamlid te werken en regels te maken en te volgen. Kinderen hebben ongestructureerde tijd nodig om te bouwen, te creëren en fantaseren.

Hoe ontwikkelen kinderen hun lichaam en geest:

Kidzz&Fun
Doen alsof

 

Of het nu gaat om het neerschieten van nepvijanden. Of het spelen met een poppenhuis. Er gebeurt van alles wanneer jonge kinderen hun verbeelding gebruiken bij het spelen. Doen alsof-spel gebruikt veel delen van de hersenen, waaronder taal, beweging, emotie en denken. Het helpt kinderen ook uit te vinden hoe dingen werken. En hoe ze in de wereld passen. Het laat ze nieuwe rollen ontdekken (Kids en Fun).

 

Blokken

 

Maakt blokken bouwen van je kind misschien een genie in wiskunde? Nou, dat misschien niet. Maar in een onderzoek bestudeerden onderzoekers kleuters die met blokken speelden en volgden diezelfde kinderen tot aan de middelbare school. Zij ontdekten dat op de middelbare school de kinderen die met blokken speelden hogere scores hadden voor wiskunde. Uit een andere studie bleek dat spelen met blokken (of ander constructiespeelgoed) het probleemoplossend vermogen van kinderen bevordert.

Bordspellen

 

Gezelschapsspellen leren kinderen over regels, beslissingen nemen, om de beurt gaan en sociale vaardigheden. De spellen kunnen uw kind ook helpen bij het leren van belangrijke rekenvaardigheden zoals tellen en het herkennen van kleuren en vormen.

 

Spelletjes in de pauze

 

Kinderen leren meer als ze overdag de kans hebben gehad om buiten te spelen. Studies hebben uitgewezen dat kinderen minder oplettend worden als de dag voorbijgaat zonder pauze. Als ze een pauze hebben, zijn ze veel meer geconcentreerd. Met pauze kunnen kinderen ook hun sociale en communicatieve vaardigheden verbeteren, door te leren samenwerken bij het bedenken van spelletjes en het bepalen van regels, en door te leren ruzies op te lossen.

 

Buiten spelen

 

Televisie, computers en videospelletjes houden kinderen binnen, waardoor veel kinderen het plezier missen om op speeltoestellen en in bomen te klimmen, in bladeren te springen of gewoon buiten te rennen. Buitenspelen stimuleert de leerprestaties van kinderen en verbetert hun gedrag.

Kidzz&Fun
Verleidt je vrienden

Het geeft het een goed en prettig gevoel als je weet dat je vrienden de aankleding en inrichting van jouw plek mooi vinden. Het hebben van een mooi ingericht huis of appartement maakt je een mooi mens.
Huisstyling is iets dat zelfs de meest lusteloze persoon met succes kan doen, er ook hier met elk willekeurig budget. Wanneer je appartement mooi is ingericht, zal dat ideeën oproepen bij je vrienden. Sommige van je vrienden komen misschien zelfs even nog een keer langs voor een inrichtingsadvies of tip. Op zoek naar een huis dat net zo ontspannend en comfortabel is als jouw huis. Op internet kun je veel inspiratie en ideeën vinden om je vrienden mee te verrassen.

Begint het dagelijkse ochtendritueel met je peuter die erop staat een tutu of superheldencape naar school te dragen om er te leren?

Kids en Fun. Dan ben je niet de enige. Veel ouders worstelen met modeoorlogen. Maar de meeste machtsstrijden over kleding zijn het gevolg van jonge kinderen die hun onafhankelijkheid oefenen. Vooral peuters en kleuters ontwikkelen een gevoel van eigenwaarde en zoeken vaak de grenzen op.
Oudere kinderen proberen te ontdekken wie ze zijn en hoe ze zich kunnen uiten door hun kleding te kiezen. Kinderen leren zichzelf aan te kleden en hun eigen kleding en stijl te kiezen, zijn echter belangrijke levensvaardigheden die wij als ouders hen moeten helpen leren. Hier zijn wat tips om het kiezen van kleding en het aankleden iets makkelijker te laten verlopen.

 

Ongeschikt

 

Bepaal eerst welke kledingopties ongeschikt zijn. Maak een lijst van kledingkeuzes die je ongepast vindt om te dragen. Kleding die je kind niet beschermt tegen het weer of kleding die niet geschikt is voor de betreffende gelegenheid.

 

Grenzen

 

Trek je grenzen. Vraag jezelf af: “Kan het me echt schelen als mijn kind naar de kleuterschool gaat met één roze sok en één paarse sok als ze dat helemaal alleen heeft gedaan
Want de meeste kinderen experimenteren alleen maar met zelfexpressie, oefenen hun onafhankelijkheid uit, of vertonen opstandig maar normaal tienergedrag. Uiteindelijk moeten de meesten van ons zich schikken naar de maatschappelijke verwachtingen van gepaste kleding om succesvol te zijn en zullen ze deze vaardigheden in de loop van de tijd leren.

 

Keuzes

 

Laat kinderen zichzelf kleden door hen keuzes te geven. Als het kan, geef jonge kinderen dan ten minste twee kledingopties en keuzes met aanvaardbare uitkomsten. “Wil je vandaag je blauwe broek of je groene korte broek aan?” Voor baby’s en peuters is het aankleden niet zozeer “het wat” van de kleding als wel “het hoe” van het aankleden. Jonge kinderen hebben soms gewoon geen zin om zich aan te kleden.

 

Veto

 

Behoud het recht om een veto uit te spreken over bepaalde outfits en kleding. Zelfs als je je op je gemak voelt om je kinderen zich te laten uitdrukken op het gebied van mode, laat hen dan weten dat je je altijd het recht voorbehoudt om bezwaar te maken tegen het dragen van bepaalde outfits.
Leg de redenen voor het veto uit, zodat de kinderen begrijpen waarom hun kledingkeuze niet gepast is. Of herinner hen eraan wanneer een bepaalde outfit gepast is.

 

Consequent

 

Wees consequent met modevoorschriften en verwachtingen. Als je eenmaal verwachtingen hebt opgesteld voor de garderobe en de kleding van je kind, houd je daar dan aan.

 

Kids en Fun.

Leuk artikel? Deel ons 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp